Spelregels recruiters

Heb jij de ideale kandidaat voor ons?

Welkom bij ons unieke spel ‘Wanneer wel en Wanneer niet?’. We waarderen je enthousiasme om met ons in contact te komen en om dit proces wat leuker te maken, hebben we een paar eenvoudige spelregels opgesteld.

Voorstelrondje

Allereerst stellen we je voor aan Anne. Zij is onze inhouse recruiter en contactpersoon voor alle externe recruiters. Pas op, Anne heeft zelf als recruiter gewerkt en prikt zo door alle mooie praatjes heen. 

Heb jij dé nieuwe McMainer gevonden? Dan mag je contact opnemen met Anne van IJsendijk per mail: werkenbij@mcmain.nl of bel 0341 – 750 500.

Anne van IJsendijk

Wanneer je ons niet hoeft te bellen? ❌📱

 • Als je McMain in een copy-paste lijstje hebt gezet. Als we het gevoel hebben dat je gewoon een lijst met bedrijven hebt afgewerkt zonder enige aandacht voor wie wij echt zijn, dan is dat een nee-nee.
 • Als je te veel druk zet. Druk uitoefenen om een snelle reactie te ontvangen heeft geen zin. We nemen uiteraard de tijd om je mail door te lezen en komen bij je terug zodra we daarvoor tijd hebben.
 • Als de kandidaat totaal niet matcht. Zodra je van te voren de ‘ideale’ kandidaat presenteert, maar uiteindelijk tijdens de kennismaking blijkt dat er geen match is. We vertrouwen op je expertise en dat je de juiste kandidaat voor ons selecteert.

Wanneer je ons wel mag bellen? ✅📱

 • Als je een oprechte match ziet en de kandidaat ook geïnteresseerd is in McMain. Als je denkt dat McMain en de vacature een perfecte match is met jouw kandidaat, laat dan vooral van je horen! We zijn altijd op zoek naar McMainers.
 • Als je de tijd hebt genomen om ons te leren kennen. Laat zien dat je McMain kent. Weet wat wij doen en waar wij voor staan. Dat laat zien dat je de tijd hebt genomen om ons te leren kennen.
 • Als je het eens bent met no cure no pay. Dat is wel zo eerlijk toch? Je krijgt pas een vergoeding als je de juiste kandidaat hebt aangedragen en deze ook bij ons in dienst treedt.

De kleine lettertjes 🔍

 • Bij McMain hebben we veel voor de perfecte kandidaat over, maar een fee van 35% is echt een no go. Wij werken maximaal met 20% van het bruto jaarsalaris op basis van de gewerkte uren met een maximum van €10.000 (inclusief vakantiegeld maar exclusief bonussen of een leaseauto). We werken daarnaast ook niet met een minimum fee.
 • Nog een keer, no cure no pay. En een startfee, daar doen we ook niet aan.
 • Je bent niet de enige recruiter die kandidaten wil leveren aan McMain. We werken met meerdere partijen en werken dus niet exclusief met jou samen. Wel kunnen we garanderen dat we jou én elke andere partij gelijk op de hoogte brengen van een nieuwe vacature. Geen reden om jaloers te zijn dus. 
 • Eerst een overeenkomst, dan de kandidaat. Beetje vervelend om het cv gelijk bij Anne over de schutting te gooien en enthousiast te maken als jullie het niet eens worden over de voorwaarden.
 • De kandidaat treedt direct in dienst bij McMain, detacheren of andere constructies zijn helaas niet welkom. 
 • Niet goed = geld terug. Dat wil jij toch ook graag als je iets hebt gekocht en het is niet naar wens? Als de kandidaat de proeftijd niet doorkomt, verwachten wij het geld weer terug.
 • Betalingstermijn van 30 dagen, dit hanteert bijna iedereen.
 • McMain garandeert een juiste handeling van de AVG wet- en regelgeving, beloofd.

Let the game begin! En wie weet, misschien is jouw kandidaat wel de beste match ooit! 😉

Speel jij het spel met ons mee?

Voldoe jij aan de spelregels en heb jij de ideale kandidaat voor ons?

Neem contact op met
Anne van IJsendijk.

Neem contact op
Anne van IJsendijk

Recruiter